Binny's tandproblemen| Wandelen is voor losers (?)... P4

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"  anders kun je straks alle brokjes weer sorteren "

Ja stel je voor... 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Misschien een stomme vraag: 
Wij hebben nu twee soorten brok van een merk die ik wil afwisselen, maar we hebben maar één ton. Ik had alleen gelezen dat als je twee soorten koekjes bij elkaar zou doen ze het dan als een combi zouden ervaren  en dan niet twee verschillende smaken. Klopt dit of moet ik echt twee verschillende tonnen hebben? "

 doe je 1 soort toch in de zak in de ton(als de zak open is) en de andere los

zo doe ik het voor de kat

blijft het en verser ..en je hebt 2 smaken..voor de afwisseling

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

"  doe je 1 soort toch in de zak in de ton(als de zak open is) en de andere los
zo doe ik het voor de kat
blijft het en verser ..en je hebt 2 smaken..voor de afwisseling "

 Huh dus die andere blijft gewoon open dan?

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik denk niet meer dat het met de tanden te maken heeft maar toch heb ik nog wel een probleem: waar ik graag hulp bij krijg.

Ik heb nog steeds dat ene probleem; het wandelen en het loslopen. Ze heeft nog steeds een instelling van 'ja doei ga zelf maar'. Vanmorgen ook, we waren aan het wandelen. Nog niet heel ver van huis en het enige wat ze denkt ( wat ik dan denk) is of snuffelen of naar huis. Nou oké, in ruil voor even meelopen mag je snuffelen. Zo komen we meestal de helft door (daarna veranderd ze compleet en loopt ze gewoon naast me of voor me zonder dat ze om de tel wil snuffelen). Maar vandaag liep ik op de heenweg naar een prullenbak en dacht ik: ze kan wel even los. Wat denk je? Ze gaat er bij zitten en blijft zitten. Het maakt niet uit hoe ver weg ik loop, pas bij 0,5 km en als ik uit zicht ben gaat ze een paar stapjes doen. Ik begrijp maar niet waarom ze dat doet? Aan de riem wil ze het liefst overal snuffelen maar als ze dan echt vrij is blijft ze gewoon zitten... 

Het was altijd wel een vrolijk hondje die graag wandelde maar nu ineens niet meer. Ze eet, drinkt, slaapt en vertoont gewoon  gezond. 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Is ze geholpen? (of anders loops/schijnzwanger)

Is er iets in jullie thuissituatie veranderd of in jullie wandelomgeving?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Op zich is het niet erg als ze aan de lijn gewoon naast je trippelt, toch? Charlii snuffelt vooral in het begin, maar wandelt daarna ook rustig mee. Het blijven zitten als Binny los is, dat is voor mij een onbekend fenomeen.... In dat geval zou ik haar dus voorlopig lekker aan de lijn laten. En over een tijdje weer eens kijken wat ze dan doet. 

Doe je steeds hetzelfde rondje of neem je haar ook wel eens mee naar wat onbekende straten? Verandering van spijs doet ook eten...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

En je andere uitlaat hond, die is overleden toch? Heeft Binny wel afscheid genomen en loop je dezelfde rondjes als je toen met hun samen deed?

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Is ze geholpen? (of anders loops/schijnzwanger)
Is er iets in jullie thuissituatie veranderd of in jullie wandelomgeving? "

 Nee, nee en nog eens nee. 

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" En je andere uitlaat hond, die is overleden toch? Heeft Binny wel afscheid genomen en loop je dezelfde rondjes als je toen met hun samen deed? "

 Nee dat kan het ook niet zijn... Ik ging altijd met Binny naar mijn oppashondje, om dan daar te wandelen. Niet bij ons in de omgeving.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Op zich is het niet erg als ze aan de lijn gewoon naast je trippelt, toch? Charlii snuffelt vooral in het begin, maar wandelt daarna ook rustig mee. Het blijven zitten als Binny los is, dat is voor mij een onbekend fenomeen.... In dat geval zou ik haar dus voorlopig lekker aan de lijn laten. En over een tijdje weer eens kijken wat ze dan doet. 
Doe je steeds hetzelfde rondje of neem je haar ook wel eens mee naar wat onbekende straten? Verandering van spijs doet ook eten... "

Nee opzich vind ik dat niet heel erg en zoals het nu gaat vind ik het ook gewoon te doen.

Ik denk dat ze het gewoon echt te saai vindt.   Ik loop het wel dagelijks volgens mij.. Wow. Maar ja het is het enige parkje dichtbij, of ik ben al weer een uur onderweg. Wat ik dan wel weer gek vind is dat ze terug wel mooi mee tippelt. Maar goed ik houd haar dan maar aangelijnd. 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Honden rolstoel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^